Την Κυριακή 29 Οκτώβρίου, ο δήμαρχος της περιοχής Διπλοκιονείου (Beşiktaş) στην οποία υπάγεται το Μέγα Ρεύμα, κύριος Murat Hazinedaroğlu, επισκέφθηκε την κοινότητά μας. Τον υποδέχτηκε θερμά ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής μας, κύριος Γιώργος Παπαλιάρης και μέλη της κοινότητας μας.

Ο Επόπτης της Περιφέρειάς μας, Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος τον ξενάγησε στους χώρους του ναού. Ο κ Δήμαρχος δήλωσε εντυπωσιασμένος με τον ναό, και όλως ιδιαιτέρως του άρεσε η κρύπτη όπου βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας των Μουσούρων. Στη συνέχεια ο κ. Hazinedaroğlu παρακάθισε στην αίθουσα της κοινότητάς μας όπου ήπιε καφέ και έφαγε παξιμαδάκια μαζί με τους ομογενείς που είχαν προσέλθει για το πάνδημο μνημόσυνο και κουβέντιασε για ένα τουλάχιστον μισάωρο μαζί τους. Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψη και τα όσα είδε στην κοινότητά μας και υποσχέθηκε ότι θα έρθει ξανά να μας επισκεφθεί, τόσο το βράδυ της Ανάστασης όσο και κατά την Πανήγυρη του Ναού μας, οπότε θα είναι παρόν και ο Πατριάρχης μας.

Πριν μας αποχαιρετήσει ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον κ. Ειρηναίο και στον Πρόεδρό μας για την βιβλιοθήκη της κοινότητας, από ένα αντίτυπο της καινούργιας έκδοσης του Δήμου Μπεσίκτας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Ταξιάρχης.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη εδώ.

Η Εφοροεπιτροοπή της Κοινότητας

Στοιχεία επικοινωνίας

Arnavutköy Aya Strati Taksiarhi Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı

Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

Email: megarevma.taksiarhis@outlook.com

Website: www.megarevma-taksiarhis.com

 

Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης"

Βυζαντίου 42, Νέα Σμύρνη 171 21, Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο/Φαξ: (+30) 210 93 30 607

Email: megarevma.taxiarhis@gmail.com

Website: www.megarevma.gr

Εγγραφή