adelfothta

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου «Ο Ταξιάρχης» με βαθιά θλίψη μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΑΪΣΠΑΓΓΟΥ, Προέδρου της Αδελφότητας Μεγάλου Ρεύματος και επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εις ένδειξη τιμής για το ήθος και την πολυετή προσφορά του στην Αδελφότητα συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του
  2. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία
  3. Να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία του
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον ομόγλωσσο τύπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Επικήδειος λόγος

Δείτε πιο κάτω τον επικήδειο λόγο που προσφώνησε η αντιπρόεδρος του συλλόγου μας Τούλα Μουζάκα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου:

"Τελικά, μία αστραπή είναι η ζωή μας. Ένα μικρό διάστημα, στο οποίο όμως όλοι οι άνθρωποι προλαβαίνουμε να παλέψουμε, να μοχθήσουμε, να δημιουργήσουμε, να διεκδικήσουμε, να χαρούμε, να λυπηθούμε, να απολαύσουμε τις αξίες της ζωής και τόσα άλλα…

Παρότι γνωρίζουμε ότι η ζωή έχει τη δική της ροή και πολλάκις ο άνθρωπος δεν μπορεί να παρέμβει, παρά ελάχιστα, για να την αλλάξει, το μυαλό δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον θάνατο. Αφήνεις την καρδιά να οδηγεί το χέρι για να γράψει τα δικά της λόγια. Λόγια καρδιάς. Έτσι θα σε αποχαιρετήσουμε Αγαπητέ μας Αλέκο.

Ως εκπρόσωπος της Αδελφότητας μας, αλλά πάνω απ’ όλα ως φίλη, σου απευθύνω το ύστατο «χαίρε» και σε αποχαιρετώ με λίγα λόγια που βγαίνουν ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου, αλλά πιστεύω και από κάθε άλλη καρδιά που σε γνώρισε.

Ήρθαμε όλοι σήμερα εδώ. Οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου και όσοι είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρίσουν, για να αποτίνουμε φόρο τιμής και εκτίμησης σε σένα. Οδυνηρό το καθήκον του αποχαιρετιστήριου λόγου.

Την Κυριακή είχαμε εκλογές στην Αδελφότητα, σε περιμέναμε, εσύ όμως ξεκίνησες το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα ανήμερα των εκλογών. Περίμενες να ολοκληρώσεις την θητεία σου πριν ταξιδέψεις για την γειτονιά των Αγγέλων.

Θα μπορούσε κανείς να μιλάει, ώρες για το μεγαλείο της ψυχής σου και της καλοσύνης σου. Αλλά οι στιγμές είναι για όλους μας δύσκολες.

Υπήρξες αγωνιστής της ζωής, εργατικότατος, άνθρωπος με πολλές αναζητήσεις, με ευαισθησίες, με γνώσεις.

Ήσουν πάντα ένας άνθρωπος της προσφοράς στα κοινά της Ομογένειας με ψυχική δύναμη και δυναμισμό, γεμάτος σεβασμό και αξιοπρέπεια, ταυτόχρονα ανοιχτός στο διάλογο και τις επισημάνσεις.

Υπηρέτησες επί σειρά ετών, με πάθος την Αδελφότητα μας, αρχικά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και στην συνέχεια ως Πρόεδρος, ταυτόχρονα υπήρξες επί σειρά ετών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΙΟΜΚΩ.

Η Αγωνιστική σου αξιοπρέπεια και προσφορά, η αναγνώριση της πολύμορφης δράσης σου, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας για σένα, ας είναι μικρή παρηγοριά για τη σύντροφο της ζωής σου.

Εμείς όλοι που σε ζήσαμε, θα σε θυμόμαστε για την ανθρώπινη ζεστασιά του χαρακτήρα σου, τη διάχυτη καλοσύνη που σε διέκρινε και για την πάντα αξιοπρεπή στάση σου. Στη μνήμη μας θα παραμείνεις ως ο άνθρωπος της συντροφιάς, αλλά και της ευθύνης ένας άνθρωπος που ενέπνεε.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα θα σε κρατούν για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας.

Αιωνία ας είναι η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα σε υποδεχθεί και θα σε σκεπάσει σε λίγο.

Να είσαι πάντως σίγουρος ότι η ύπαρξή σου θα μείνει αιώνια και ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας. Γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν πραγματικά όταν η προσφορά και η παρουσία τους σβήσει από τη μνήμη.

Καλό σου ταξίδι, Αδελφέ μας και καλό Παράδεισο."

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου «Ο Ταξιάρχης»

Τούλα Μουζάκα Αναστασίου - Αντιπρόεδρος

Στοιχεία επικοινωνίας

Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης"

Βυζαντίου 42, Νέα Σμύρνη 171 21, Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο/Φαξ: (+30) 210 93 30 607

Email: megarevma.taxiarhis@gmail.com

Website: www.megarevma.gr

Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

Email: info@megalorevma.org

Website: www.megalorevma.org

koinothta new