adelfothta

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, σε μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Αδελφότητας Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου «Ο Ταξιάρχης» στον κατάμεστο πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχoυ κ.κ. Βαρθολομαίου, Πρωτοπρεσβύτερος Οικ. Θρόνου Πατήρ Ιωάννης Σαββάκης εκπρόσωπος Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών, η κ. Σοφία Βούλτεψη Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Χάρης Θεοχάρης Υφυπουργός Οικονομικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Αττικής κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος , ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, ο κ. Στέφανος Διαμαντής εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, ο κ. Ανδρέας Δούμας δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Π. Φαλήρου, Ο κ. Γιώργος Παπαλιάρης Πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ και της Μεγαλώνυμου Κοινότητας Σταυροδρομίου, η κ. Θεοδώρα Διακρούση Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος, Ο κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο ο αντιπρόεδρος και ο κ. Κώστας Διακρούσης γενικός γραμματέας της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος , αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, εκπρόσωποι των Κωνσταντινουπολίτικων Σωματείων, μέλη και φίλοι της Αδελφότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα κάλαντα που είπαν τα παιδάκια των μελών και φίλων της Αδελφότητας.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος κ. Ευστρατία Μουζάκα Αναστασίου αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος για την συνεχή υποστήριξη που είχε στους στενούς δεσμούς της Αδελφότητας με την Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος.

Ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας ο οποίος με την εξαιρετική του ομιλία μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχη.

Πιστοί στις παραδόσεις του χωριού, κατά την διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν αργυρά σταυρουδάκια στα πρωτάκια του Δημοτικού με καταγωγή από το Μέγα Ρεύμα.

Στην συνέχεια οι ερευνητές, κ. Συμεών Σολταρίδης και κ. Μαρία Δήμου, παρουσίασαν τον διαδραστικό χάρτη που ετοίμασαν διαδικτυακά, με όλα τα σπίτια, τα καταστήματα και τα κοινοτικά κτίσματα του Μεγάλου Ρεύματος, αφού πρώτα μίλησαν για το έργο τους. Στο τέλος της παρουσίασης, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους, τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της κ. Θεοδώρας Διακρούση Πρόεδρου της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κ. Γεώργος Παπαλιάρης Πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ, και της Κοινότητας Σταυροδρομίου, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά του στην ομογένεια της Πόλης αφού πρώτα έγινε τιμητική αναφορά στο έργο του από την πρόεδρο της Αδελφότητας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη Γυναικεία Χορωδία “ΝΗΡΗΙΔΕΣ” του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Διδασκαλία – Διεύθυνση Κατερίνα Βασιλικού, Πιάνο Μιχάλης Χανός.

Το φλουρί της Βασιλόπιτας, το αντίτιμο του οποίου ήταν ένας ασημένιος σταυρός τοίχου, έτυχε στο παιδάκι Μάρκο Σαιδάμ γέννημα θρέμμα Μεγαρευμιώτης , ο οποίος είναι γιός του πατέρα Νικόδημου Ιερέα της Αγίας Τριάδος του Ταξίμ

Μετά το τέλος της εκδήλωση ακολούθησε κέρασμα στο Φουαγιέ του πολυχώρου του δημαρχείου του Παλαιού Φαλήρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την ευγενή φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου αυτού για άλλη μια χρονιά, την Γυναικεία Χορωδία " “ΝΗΡΗΙΔΕΣ” του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, υπό την Διδασκαλία – Διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, τον κύριο Παναγιώτη Καράμπελα για την προσφορά των ασημένιων σταυρών και τέλος όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη εκδήλωση και εύχεται ο Καινούργιος Χρόνος να φέρει υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλους.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης"

Βυζαντίου 42, Νέα Σμύρνη 171 21, Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο/Φαξ: (+30) 210 93 30 607

Email: megarevma.taxiarhis@gmail.com

Website: www.megarevma.gr

Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

Email: info@megalorevma.org

Website: www.megalorevma.org

koinothta new