adelfothta

Κοπή Βασιλόπιτας

kopi vasilopitasΗ τελετή κοπής της Βασιλόπιτας, η οποία τα τελευταία 20 χρόνια λαμβάνει χωρα στη μεγαλοπρεπή αίθουσα της Εστίας Νέας Σμύρνης θεωρείται ως η κορυφαία εκδήλωση της Αδελφότητας στην οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός μελών και φίλων, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των αδελφών Κωνσταντινουπολίτικων και Μικρασιατικών σωματείων.

Οι ομιλίες της ημέρας επικεντρώνονται στο καλωσόρισμα του νέου έτους και τιμούνται πρόσωπα του Μεγάλου Ρεύματος και της Πολίτικης Ρωμιοσύνης για τη δράση και την προσφορά τους.

Την ημέρα εκείνη, πιστοί στις παραδόσεις του χωριού, απονέμονται αργυρά σταυρουδάκια στα πρωτάκια του Δημοτικού σχολείου. Επίσης, βραβεύονται και οι επιτυχόντες στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Στο ψυχαγωγικό μέρος της τελετής συμμετέχουν χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα καθώς και η φιλαρμονική διαφόρων δήμων.

Φωτογραφικό υλικό

Εορτασμοί

eortasmoiΠαμμεγίστων Ταξιαρχών

Κάθε χρόνο με λαμπρότητα τιμάται η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τέλεση αρτοκλασίας υπέρ υγείας των απανταχού Μεγαρευμιωτών. Ακολουθεί δεξίωση στην έδρα της Αδελφότητας δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πλήθος Μεγαρευμιωτών να συναντηθούν, να συνεορτάσουν και μέσα από τις αναμνήσεις τους να βρεθούν για λίγο νοερά στο Μέγα Ρεύμα.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Μεγαρευμιώτες ταξιδεύουν στην Πόλη με σκοπό να παρευρίσκονται στο Μέγα Ρεύμα κατά τον εορτασμό της μνήμης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και να λαμβάνουν από κοντά τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικομενικού Πατριάρχου και Δεσπότη τους.

Φωτογραφικό υλικό

Θεοφάνεια

Κάθε χρόνο διοργανώνεται εκδρομή σε διάφορες παραλιακές τοποθεσίες για την παρακολούθηση του αγιασμού των υδάτων και στη συνέχεια ακολουθεί γλέντι με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων.

Φωτογραφικό υλικό

Προφήτης Ηλίας

Με ανάλογες εορταστικές συγκεντρώσεις γιορτάζεται επίσης και η μνήμη του Προφήτη Ηλιού κατ' αντιστοιχεία του πανηγυρίζοντα Ενοριακού Ναού, στον ομόνυμο λόφο με τους υπεραιωνόβιους πλάτανους της γεννέτηράς τους. Ο εορτασμός ξεκινά με την τέλεση του Εσπερινού μετ' αρτοκλασίας.

Φωτογραφικό υλικό

Πολιτιστικές

politistikesΣτο πλαίσιο της διάδοσης και διάσωσης της ιστορικής μας κληρονομιάς διοργανώνονται διαλέξεις, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ντοκυμαντέρ με θέμα την Πόλη και το Μέγα Ρεύμα.

Επίσης, πραγματοποιούνται επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία καθώς και παρακολούθηση μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.

Φωτογραφικό υλικό

 

Ψυχαγωγικές

psyhagogikesΟι εκδρομές, ψυχαγωγικού και προσκυνηματικού χαρακτήρα, δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη να γνωρίσουν τις ομορφιές και τους θησαυρούς της χώρας, αλλά συγχρόνως βοηθούν και στη διατήρηση των τακτικών επαφών των Μεγαρευμιωτών που λόγω των μακρινών αποστάσεων των τόπων διαμονής τους δεν μπορούν να έχουν τις συχνές επαφές που είχαν μεταξύ τους στο "χωριό". Φυσικά στις επαφές αυτές συμβάλουν κατά πολύ και οι χοροεσπερίδες και άλλα που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Φωτογραφικό υλικό

 

Εκπαιδευτικές

educationΣτο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της η Αδελφότητα διοργανώνει στην έδρα της επιμορφωτικά σεμινάρια εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας τα οποία απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τους γνωσιακούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες και να έρθουν σε επαφή με έναν πολιτισμό ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με τον δικό μας και παρουσιάζει πολλές ομοιότητες.

Επικοινωνείστε μαζί μας για να ενημερωθείτε!

 

Παιδικές

megarevmajuniorΣτις δραστηριότητές μας δεν θα μπορούσαμε να παραλήψουμε και τις μικρότερες ηλικίες οι οποίες μας εμπνέουν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, καθώς και πρωτότυπο ύφος.

Έτσι, σε τακτά χρονικά διαστήματα, καλούμε τους μικρούς μας φίλους να λάβουν μέρος σε πάρτι, τσουρεκομαγειρέματα και άλλες διαδραστικές εκδηλώσεις, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο νέες δεξιότητες και δευρύνοντας ταυτόχρονα τον κοινωνικό τους κύκλο.

Το Mega Revma Junior σας προσκαλεί μαζί με τους φίλους σας να γίνετε μέλος της χαρούμενης παρέας μας!

Φωτογραφικό υλικό

Όμιλος νέων

megarevmayouthΤο Mega Revma Youth (MRY) αποτελεί τον ομιλο νέων της Αδελφότητας Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος «Ο Ταξιάρχης». Ως κύριο στόχο έχει την πραγματοποίηση ποικίλων δράσεων οι οποίες απευθύνονται σε νέους με καταγωγή από το Μέγα Ρεύμα αλλά και σε νέους οι οποίοι δεν κατάγονται απαραίτητα από εκεί συγκινούνται όμως με ό,τι έχει σχέση με την Πόλη.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας στις δραστηριότητές μας και να αξιοποιήσουμε μαζί τυχόν ιδέες σας για νέες πρωτοβουλίες!

Φωτογραφικό υλικό 

Όμιλος γυναικών

women groupΣε τακτά χρονικά διαστήματα η Αδελφότητά μας διοργανώνει εκδηλώσεις οι οποίες άπτονται κυρίως στα ενδιαφέροντα των γυναικών και τις καλεί να συμμετέχουν ενεργά με στόχο την αξιοποίηση της έμφυτης δημιουργικότητάς τους και της επικοινωνιακής τους διάθεσης.

Φωτογραφικό υλικό 

 

 

Ταξίδια στην Πόλη

taxidia poliΕπισκεπτόμαστε συχνά το χωριό μας και απολαμβάνουμε τη θερμή φιλοξενία της κοινότητάς μας.

Ακολουθείστε μας στους εορτασμούς που πραγματοποιούνται στις εκκλησίες του χωριού μας και απολαύστε περιηγήσεις στην όμορφη Πόλη.

Ρωτήστε μας για το επόμενο ταξίδι μας!

Φωτογραφικό υλικό 

Στοιχεία επικοινωνίας

Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης"

Βυζαντίου 42, Νέα Σμύρνη 171 21, Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο/Φαξ: (+30) 210 93 30 607

Email: megarevma.taxiarhis@gmail.com

Website: www.megarevma.gr

Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

Email: info@megalorevma.org

Website: www.megalorevma.org

koinothta new